przez AGa » 11 lutego 2013, o 14:27
Leno,
forum jest po to, żeby wymieniać doswiadczena swoje problemy i obawy więc nie ma co przepraszać kogokolwiek.
Dlaczego Ty tak dugo bierzesz te sterydy.
Jak pisałam, że ja się na tym nie znam i nie chce znać, jak czytalam na ten temat to jednym okiem, ale mam koleżankę, o której już pisałam, której znany i bardzo cenony profesor dał je w końcu dopiero na jej zdecydowane prośby, tyko dlatego, że twierdziła nie mogla poradzić sobie z bólem, a jej kolezanom po sterydch bylo bdb.
Sterydy, pod jego kontroą brała oczywiście z mtx, gdy już mtx miał zacząć dzaiałać zmniejszyli dawkę , ból się jeszcze pojawial, ona niecierpliwa brała je jeszcze troche, ale po zwiększeniu dawki mtx za jakis czas znowu zaczęli ograniczać sterydy i co ... teraz jest na 15 mg mtx i jest ok.
Przestrzgałam przed sterydami na dłuzszą metę i bylo oczywiscie huzia, józa... a niech każdy truje się jak chce.
Każdy ma inny przebieg choroby i inna odpowiedź organizmu na zastosowane leczenie, ale tyle co już chyba wszyscy wiemy sterydy potrafia okłamywać.
Przekosultuj to z jakimś sensownym lekarzem, który zapozna się z przebiegirm choroby, wszystkimi wynikami i zbada Cię, pójdż prywatnie, przez jedną wizyte nie zbankrutujesz ,
to w końcu koszt ok 100 zł, a strerydy na dłuzszą mete to nie żarty.
Moja aplikantka, mloda jesze kobieta jest cakiem zniszczona sterydami, ktore brala na inne schorzenie . Kosci ma jak sito, Posliznela sie wlazience zamała staw biodrowy i jest kaleką,
a cierpi, że nie daj Boże, ma też cukrzyce posterydową i wiee jeszcze innych komplikacji, a zaczęła je brać gdy byla jeszcze calkiem młoda (młodym podobno nie szkodza jak to twierdziły niektóre panie)
Nie będę Cię straszyć, jak już sama jesteś w strachu, ratuj się póki czas, ale nie na wlasna rekę.
Pamietaj, że pacjent ma prawo ządac zmiany leku co do którego ma obawy o jego działnia uboczne i nikt nie ma prawa smiac się z niego
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 11 lutego 2013, o 20:49 przez
AGa, łącznie edytowano 2 razy